سفارش تبلیغ
صبا ویژن

معرفی محصولات ارتینگ و حفاظت کاتدیک

مواد کاهنده مقاومت زمین در سیستم ارتینگ

    نظر

مواد کاهنده مقاومت زمین یکی از مهم ترین اقلامی هستند که در تعیین عملکرد مطلوب سیستم ارتینگ نقش بسزایی دارد. در واقع کارشناسان نصب و اجرای سیستم های ارتینگ عقیده دارند که استفاده از این مواد تاثیر به سزایی بر عملکرد مناسب سیستم ارتینگ و حفاظت در برابر صاعقه داشته و موجب ایجاد مقاومت پایین در سیستم ارت خواهند شد.

در صورتی که سیستم را در زمین هایی نصب کنند که از مقاومت ویژه بالایی برخوردار باشند، برای ایجاد عملکرد بهتر از مواد کاهنده مقاومت زمین یا بکفیل ها استفاده می کنند.

مواد کاهنده مقاومت زمین در سیستم ارتینگ را به شکل اختصار با عنوان GEM می شناسند این عنوان مخفف عبارت Ground Enhancing Material می باشد که این مواد را باید بر اساس استانداردهای IEC 52561-7 تولید کنند. این مواد باید از ویژگی هایی نظیر موارد ذیل برخوردار باشند:

– مقاومت ویژه ی پایین داشته باشند.
– دارای میزان خورندگی پایین باشند.
– هماهنگی و سازگاری با محیط زیست بدون ایجاد آلایندگی در خاک داشته باشد.
– امکان جذب رطوبت بالا را داشته باشد.
– این مواد باید دارای پی اچ خنثی یا نزدیک به هشت باشد.
– برخورداری از قابلیت چسبندگی به زمین را داشته باشد.
– برخورداری از مقاومت بالا در برابر آب هایی که به زمین نفوذ می کنند و مقاومت در برابر شسته شدن.

ویژگی های مواد کاهنده مقاومت زمین در سیستم ارتینگ

مواد کاهنده مقاومت زمین در سیستم ارتینگ از قابلیت جذب رطوبت مناسبی برخوردار هستند. این مواد را به کار می برند تا در فواصل زمانی طولانی مدت که امکان دارد مقاومت خاک بر اثر حوادثی مانند خشکسالی افزایش پیدا کند رطوبت کافی برای کاهش مقاومت خاک را تامین نماید، این امر باعث می شود که مقاومت زمین در پیرامون الکترود یا رسانای به کار رفته در سیستم ارتینگ پایین بماند.

در ادامه مقاله مواد کاهنده مقاومت زمین چیست ، در گذشته در سیستم ارتینگ استفاده می کردند نمک و ذغال بوده است لیکن استفاده از این مواد عنوان بکفیل در سیستم زمین، موجب بروز خوردگی شدید روی میله شده و آلودگی زیست محیطی در پی خواهند داشت لذا در حال حاضر استفاده از این مواد به میزان زیادی کاهش یافته یا منسوخ شده است.

علت این امر نیز قابلیت خورندگی نمک بود که به تغییر ویژگی خاک در محیط خود می پرداخت. مشاهده می شود که در بعضی از سیستم های ارتینگ قدیمی به جای مواد کاهنده مقاومت زمین از کک استفاده شده است لیکن این ماده نیز با ایجاد فعل و انفعالات شیمیایی موجب خوردگی میله ارت شده و همین امر باعث می شد که در طولانی مدت سیستم ارتینگ کارایی خود را از دست بدهد.

جهت بررسی تکمیلی به وب سایت دانش آریا مراجعه کنید.